12 bidon ilaç hammaddesi ele geçirildi..

12-bidon-ilac-hammaddesi-ele-gecirildi

Ele geçirilen hammaddeler ile 330 milyon liralık merdivenaltı ilaç üretilebileceği bildirildi.


07 Haziran 2018 11:31

İlaç sahtekarları boş durmuyor. Bu global (!) dünyada, özellikle cinsel içerikli ilaçlarda kullanılan hammaddeleri internetten elde etmek bu kadar kolay olunca, sahte ilaç yapımcılarına da gün doğuyor.

İstanbul Bağcılar'da bir adrese yapılan operasyonda, cinsel içerikli ilaç yapımında kullanılan 12 bidon içerisinde 300 kilo ilaç hammaddesi ele geçirildi. Bu miktardaki hammadde ile 'çikolata, enerji içeriği ve değişik formlarda' 330 milyon liralık cinsel içerikli ilaç üretilebileceği öğrenildi.

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar'da bulunan bir işyerinde merdivenaltı cinsel içerikli ilaç üretildiğini tespit etti.

İş yerinde yapılan aramalarda, 12 bidon içerisinde piyasa değeri 1 milyon lira olan 300 kilo ilaç hammaddesi ele geçirildi. Bu hammaddenin enerji içeceğine karıştırılıp satılması halinde 100 milyon lira, çikolata içerisine konularak satılması halinde 187 milyon lira, istek artırıcı damla şeklinde üretilip satılması halinde 330 milyon lira gelir elde edilebileceği öğrenildi.

Operasyonda, "Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapmak ve satmak" suçundan 1 kişi gözaltına alındı.

Bu ilaç hammaddesi, ilaç sanayinde kullanılan cinsel performans ilaçlarının hammaddesi olarak kullanılıyor.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz