Veteriner ilaçları satıyor musunuz? O halde bu haber sizin için..

veteriner-ilaclari-satiyor-musunuz-o-halde-bu-haber-sizin-icin

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü'nün veteriner ilaç satan eczaneler hakkındaki yazısı..


19 Ekim 2019 20:09

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Eczacı Odasına, veteriner ilaçların reçetesiz satışı ile ilgili bir yazı gönderdi. Yazıda, "ilgili mevzuat hükümlerinin hatırlatılması gerekli görülmüştür" denildi.

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğünün yazısı şöyle;

Konu: Veteriner ilaçların reçetesiz satılması

Eczanelerden veteriner ilaçların satışı ile ilgili mevzuat hükümlerinin hatırlatılması gerekli görülmüştür. Bilindiği üzere. 6197 sayılı Eczaneler ve Eczaneler Hakkında Kanunun 28. maddesi uyarınca veteriner biyolojik ürünler haricindeki veteriner tıbbi ürünler eczanelerde satılabilir. Ancak veteriner hekim reçetesine tabi olan veteriner ilaçlar, reçetesiz satılamaz ve reçete kayıtlarının ilgili mevzuata uygun olarak tutulması zorunludur.

24.12.2011 tarihli ve 28152 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelik’in 12. maddesinde reçeteye tabi olan veteriner tıbbi ürünler tanımlanmış olup; 34/10. maddede veteriner tıbbi ürün satan eczanelerin de bu Yönetmelik hükümlerini yerine getirmek zorunda olduğu belirtilmiştir. Yönetmeliğin 49/I(c) maddesinde reçeteye tabi ürünlerin reçetesiz satışının yapılamayacağı hükmü yer almakta olup, bu hükme uyulmaması halinde 80/3(f) maddesi uyarınca 5996 sayılı Kanunun 37/I(i) maddesinde belirtilen tutara 2019 yılına kadar yeniden değerleme oranları eklenmek suretiyle hesaplanan 11.368 TL idari para cezası uygulanmaktadır.

Eczacıların veteriner reçeteleri karşılamak istemesi halinde veteriner e-reçete sistemi şifrelerinin 2018 yılında e-posta adreslerine gönderildiği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince ifade edilmiş olup, yeni şifre talep edilmesi durumunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. Şifre alındıktan sonra, veteriner reçetelerinin sisteme işlendikten sonra ilaçların satılması ve reçeteye tabi ürünlerin reçetesiz satışının yapılmaması konularının eczacılara duyurulmasını rica ederim.

Dr. Ali TAŞÇI / İl Sağlık Müdürü

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz