"Sarı toz" karantinasının gizli kalmış öyküsü -1

sari-toz-karantinasinin-gizli-kalmis-oykusu-1

Beş ülkenin konsolosluk personeli üç gün boyunca neler yaşadı? Yeşilçam filmi kıvamındaki öyküsü..


01 Kasım 2014 00:00

Geçen hafta Türkiye bir "Sarı toz" alarmı yaşadı. Kimliği belirsiz kişilerce İstanbul'da 5 konsolosluğa gönderilen "Sarı toz" yüzünden hop oturup hop kalktık. İşin içinde "Şarbon" tehlikesi vardı ki, şarbon mikrobunun hiç şakası yok.

Sonrasında olanları hep biliyoruz, gazetelerden okuduk ama ya okumadıklarımız? Üç gün süre ile karantinaya alınan 25 konsolosluk personeli neler yaşadılar acaba? Araştırdık, ulaştık, konuştuk; karşımıza çıkan bir ibret vakasının resmiydi. Siz de bilin istedik.. Hiçbir isim kullanmayacağız. Kimin ne yaptığı değil kimin ne yaşadığı önemli..  

Hikayemiz 24 Ekim cuma sabahı başladı. konsoloslukta görevli hanım postadan gelen zarfları açmaya başladı. Dördüncü zarfın içinde, iyice katlanmış kare desenli bir kağıt vardı. Kağıdın katlarını yavaşça ama merakla açtı ve bir an  dondu kaldı. Sarı bir toz.. Konsolos daha gelmemişti. Hemen toparlandı ve macera başladı..

Önce polis, sonra AFAD

Önce polis, sonra AFAD arandı. Tam açılımıyla T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı.. Telefonlar telefonları kovaladı. O telefondan bu telefona aktarıldıktan, sarı toz mevzuu telefona çıkanlara birkaç kez hikaye edildikten sonra AFAD'cılar teşhisi koydular. "Bir ekip göndermek lazım ama o işe Leyla Hanım karışır." (Gerçek adı başka tabii..) "Peki hemen Leyla Hanım'la konuşalım.." Leyla Hanım ile konuşmak o kadar kolay değil, çünkü Leyla Hanım odasında yok. Nerede? Nerede olduğunu bilen birisi bulunuyor ve öğreniliyor ki Leyla Hanım bir başka şehirde seminerde. Cep telefonu alınıyor ve gerginleşen sinirler tınlama aşamasındayken Leyla Hanıma ulaşılıyor. Leyla Hanım hemen olaya el koyuyor ve AFAD ekibi konsolosluğa doğru yola çıkıyor..

Kaybolan sarı toz

Özel giysilerinin içinde gelen AFAD ekibi 3 kişidir. Konsolosluk personeli sarı tozu masanın üzerinde bırakıp, endişe içinde lobiye çıkmıştır. Sarı tozu almak için odaya giren AFAD görevlisi müjdeyi verir.. Masanın üzerinde sarı toz filan yok! "Nasıl yok?", "Basbayağı yok..", "Olur mu canım ben masanın üzerine bırakıp çıktım" diyaloğundan sonra anlaşılır ki, AFAD görevlisi  üzerinde sarı toz olmayan 3 masanın üzerine bakmış ama sarı tozun olduğu masaya bakmadan çıkmıştır odadan. Ve daha önemlisi sarı toz odasına tekrar girmeye yanaşmamaktadır. Pazarlık başlar, sonunda bir diğer görevli odaya girmeye ikna edilir. Sarı toz masanın üzerinden alınıp örnek kutusuna konulur ve huzura erilir. (Ne huzuru, durun bakalım daha yeni başladık..)

KADIN PERSONELİ YIKAYACAK KADIN AFAD'CI YOK          2/3


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz