Açmayanlar da var kapatmayanlar da..!

il-saglik-mudurlugunun-nbsp-yazisi-acmayanlar-da-var-kapatmayanlar-da

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünün eczane açılış kapanış saatleri konusundaki uyarısı.


17 Ağustos 2017 13:09

Eczanelerin, hele ki nöbetçi oldukları günlerde açılış kapanış saatlerine titizlikle uymaları, hem hastalar için hem diğer eczacılar için son derece önemli. Ancak yine de açılış kapanış saatlerine uymayan eczaneler konusunda uyarılar yayınlanıyor zaman zaman çeşitli illerde.

Eczane nöbetçi olduğu gün, açık olması gereken saatlerde açık değilse eğer, hasta mağduriyeti ortaya çıkıyor. Hasta elinde reçetesi ile kalakalıyor orta yerde.

Bir de normal koşullarda, Eczacı Odası tarafından belirlenen açılış kapanış saatlerine uymayan eczaneler için yapılan şikayetler var. İl Sağlık Müdürlüklerinin Eczacı Odalarına yazdığı yazılardan anlaşıldığına göre bu tür şikayetler göz ardı edilecek kadar az değil. Bu durumda da haksız rekabet ortaya çıkıyor, kurallara uyan eczanelerin hakkı yenmiş oluyor.

Şikayetlerin yoğunlaşması üzerine; son olarak Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bir yazı yayınladı. Ancak bu konudaki uyarılara diğer illerde de zaman zaman rastlanıyor.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğünün yazısında şöyle deniyor;

Sarayköy Kaymakamlığı tarafından gönderilen 07.08.2017 tarih ve E-1006 sayılı yazıları ile, Sarayköy İlçesinde faaliyet gösteren nöbetçi Eczanelerin belirlenen Eczane açılış ve kapanış saatlerine riayet etmedikleri, hasta mağduriyetlerinin olduğu yönünde duyumların geldiği belirtilmektedir.

Ayrıca, Müdürlüğümüze ulaşan sözlü şikayetler ile, Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri ile diğer bazı İlçelerde bir çok nöbetçi eczanelerin de, belirlenen Eczane açılış ve kapanış saatlerine riayet etmedikleri, bu durumun hasta mağduriyetlerine sebep olduğu, yine Eczanelerin nöbet saatleri dışında, sabah açılış, akşam kapanış saatlerine uymadıkları, bu durumun haksız rekabete yol açtığı bildirilmiştir.

Bu sebeple, Sarayköy ilçesinde faaliyet gösteren Eczaneler başta olmak üzere, İlimizde faaliyet gösteren tüm Eczanelerin, nöbet listelerinde yazılı olan nöbet günlerinde eczane açılış kapanış saatleri ile nöbet saatleri dışında, belirlenen vaz ve kıs dönemi sabah açılış, aksam kapanış saatlerine titizlikle uymaları, uyulmadığının tespiti halinde ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapılacağı ile ilgili Eczane Sahip ve Mesul Müdürlerinin uyarılmaları gerektiği hususunda;

Gereğini bilgilerinize rica ederim.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz