ABD'de son bir yıl içinde en çok satılan ilaç..

abd-de-son-bir-yil-icinde-en-cok-satilan-ilac

IMS-Healt verilerine göre ABD'de Haziran 2014 itibariyle son bir yıl içinde en çok satılan ve en çok reçetelenen ilaçların sıralaması yayınlandı


11 Kasım 2014 00:00

ABD ilaç tüketiminde açık ara ile dünya birincisi. Ayrıca ilaç satışında zincir mağazalar sistemini kullanan en önemli ülke. Zincir mağazalar konusu Türkiye'deki eczane sahiplerinin hakim çoğunluğunun da korkulu rüyası. Bu nedenle ABD ilaç pazarındaki gelişmeler yakından takip ediliyor.

Medscape, sitesi ABD'de son bir yıl içinde (Temmuz 2013-Haziran 2014), en çok satılan ve en çok reçetelenen ilaçları yayınladı. İlaç sektöründeki satış rakamlarını takip eden uluslararası araştırma şirketlerinin en büyüğü olarak kabul edilen IMS-Health'in verilerine dayanan bu raporda hem en çok satılan hem de en çok reçetelenen ilaçlar iki ayrı grupta sıralandı.

Bu verilere göre ABD'de Haziran 2014 itibariyle son bir yıl içinde en çok satılan ilaç, toplam 7.2 milyar dolar satış hasılatı ile antipsikotik bir ilaç olan Abilify. Onu 6,31 milyar dolar ile Humira ve 6.30 milyar dolar ile Nexium isimli ilaçlar takip ediyor.

Geçen yıl ABD'de en çok reçetelenen ilaçların ilk sırasında ise Levotroksin temelli Synthroid var. Onu Crestor ve Nexium takip ediyor.

Görüldüğü gibi en çok satılan ilaçlar ile en çok reçetelenen ilaçların sıralaması birbiri ile örtüşmüyor.

ABD'de en çok satılan ve en çok reçetelenen ilk 50 ilacın sıralamasına alttaki linkden ulaşabilirsiniz.

http://eczaciyiz.net/haber/abd-de-son-1-yil-icinde-en-cok-satilan-ve-recetelenen-50-ilac/936169790

 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz