"Kriterlere uygun olan vakaların tamamı geri ödemeye alınacak.."

kriterlere-uygun-olan-vakalarin-tamami-geri-odemeye-alinacak

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, SMA hastaları ile ilgili açıklama yaptı.


24 Haziran 2017 22:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken son dönemin tartışmalı konularından SMA ilaçları hakkında da bilgi verdi.

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterlerle tedaviye uygun görülen SMA vakalarının tamamının ilaçlarının geri ödemeye alınacağını söyledi. Müezzioğlu şöyle konuştu;

Belirlenen kriterlere uygun olan hastaların tamamı

"Normal doğumların on binde birince SMA'lı doğum riski var. Her yıl 1.3 milyon anne doğum yapıyor. Gönlümüz ister 1.5 milyonlarda olsun. 1.3 milyon doğumda 130 SMA'lı çocuğumuzun olma ihtimali var. Her yıl SMA'lı 130 çocuğumuzun tedavisini yapıyoruz. İlk 6 ayda tedavinin faydalı olduğu yönünde kanaat var. İlk 6 ayda tedavinin faydalı olduğu yönünde karar var.

Şu anda 164 SMA'lı hastamızın Tip-1 hastalığı ilaçlarını geri ödemeye alıyoruz. Şu anda 34'ünü geri ödemeye aldık, 128'i incelemede. Bugün için dünyada geri ödemeye SMA'lı hastaların tamamını geri ödemeye alan bir ülke yok. Çünkü çok ağır bir maliyeti var. Fayda varsa maliyeti tartışmayız. Tedaviden yararı kararını bilim kurulları verecek.

Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterler tedaviye uygun görülen vakaların tamamını geri ödemeye alıyoruz. İlaçlar önümüzdeki yıllarda da yüksek maliyetle gidecek. Biz bu ülkenin imkanlarını bilim kurullarını vereceği raporlarla şekillendireceğiz."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz