Belediye eczanelerden ısrarla "Katı atık bedeli" istiyor..

belediye-eczanelerden-israrla-kati-atik-bedeli-istiyor

Ataşehir Belediyesi "Katı atık bedeli" adıyla tahsilat yapmakta kararlı.


11 Aralık 2018 14:56

Olay ilk değil. Daha önce İstanbul, Beyoğlu Belediyesinde de benzer olayların yaşandığı haberi sayfalara yansımıştı. Şimdi İstanbul Ataşehir'de yaşandı. Ataşehir Belediyesi ilçedeki eczanelere vergi ceza ihbarnamesi göndererek "Katı atık bedeli” açıklaması ile eczanelerden evsel katı atık bedeli istedi.

İstanbul Eczacı Odası da bir yazı yazarak sağlık kuruluşu olan eczanelerden zaten çevre temizlik vergisi alındığını, katı atık ücretinin alınmasına yasal olanağı olmadığını anlattı. Sonuç olarak da eczanelerden evsel katı atık bedeli talep edilmesine ilişkin uygulamaya son verilmesini talep etti.

İşte bu yazıya Ataşehir Belediye Başkanlığından iki sayfalık cevap geldi. Belediye iki sayfa boyunca uzun uzun bu tahsilatı neden yaptıklarını ve gerekçelerini saydı. Belediye yazısını şöyle bağladı;

Kılavuz ne diyor?

"Evsel Katı Atık tarifelerinin belirlenmesine yönelik Kılavuzda Konutlar, Okullar, Hastaneler, Kamu Binaları, Diğer Ticari Olmayan Kurumlar, Bürolar, Restaurant-Market ve Pazarlar, Oteller, Diğer Ticarethaneler, Sanayi kuruluşlar olarak geçen tüm iş yerleri için atık üretim tutarları belirtilmiştir.

Eczaneler de Diğer Ticarethaneler kategorisinde değerlendirilmektedir. Çevre Temizlik Vergisi mükellefleri Katı Atık Bedeli ödemekle de yükümlüdür.

Bu nedenle idaremizin eczane olarak faaliyet gösteren işyerlerinden Katı Atık Bedeli tahakkuk ve tahsil işlemlerini yapması yasal bir zorunluluk olup, ilgililerince de adlarına tahakkuk ettirilen Katı Atık Ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir."

Görünen o ki şu aşamada belediye eczanelerden Katı Atık Bedeli tahsil etmeye ısrarlı.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz