Eczacılardan Fitofarmasi için imza kampanyası..!

ttb-iptal-davasi-acinca-eczacilar-da-imza-kampanyasi-acti

TTB'nin iptal davası açması üzerine eczacılar da imza kampanyası başlattı.


07 Aralık 2017 15:59

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB), eczacıların fitofarmasi uzmanlık eğitim müfredatının iptali için dava açmasından sonra eczacılar da imza kampanyası başlattı.

Change.org sitesinde;

"Eczaci Platformu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türk Eczacıları Birliği: Fitofarmasi Uzmanlığı İptal Edilmemelidir, Bitkiler Eczacıların Uzmanlık Alanıdır!"

anonsu ile açılan kampanya sayfasını bu haberin yazıldığı ana kadar 2.534 eczacı imzaladı.

Kampanya sayfasında yapılan açıklama şöyle;

"Türk Tabipler Birliği (TTB), fitafarmasi eğitim müfredatının iptali için dava açtı. TTB'nin sitesinde "TTB'den eczacılıkta fitofarmasi uzmanlığının iptali için dava" başlığı altında yapılan açıklamada;

"..fitofarmasi çekirdek eğitim müfredatının iptali ve dayanağı yasa maddesinin Anayasa Mahkemesi’ne taşınması talebiyle, birey ve toplum sağlığı ve hekimlik değerlerinin de verdiği sorumlulukla yasal bir süreci başlatmış bulunuyoruz." denildi.

Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelmektedir.tıbbi bitkiler ya da bunlardan hazırlanan bitkisel kaynaklı tek ve saf etken maddelerin dışında kalan bazı galenik şekillerin hekim ve eczacı işbirliği/denetimi altında, bilimsel olarak kanıtlanmış etkileri doğrultusunda çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılması ile ilgilenen bilim dalıdır.

Bitkisel tedavi yöntemleri hakkında her türlü dersi alan meslek grubu ECZACILIK'tır. Fİtofarmasi uzmanlığının en uygun olduğu meslek grubu Eczacılar'dır."

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz