İlaç fiyatlarında uygulanacak gösterge oranı yayınlandı..

ilac-fiyatlarinda-uygulanacak-gosterge-orani-resmi-gazetede-yayinlandi

Uyarlama katsayısını yüzde 60 olarak yeniden belirleyen karar yayınlandı.


14 Şubat 2019 11:19

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar, 30686 sayılı bugünkü (14.02.2019) Resmi Gazete'de yayınlandı.  

Karara göre;

Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1(bir) Avro değeri; bir önceki yılın Resmi Gazetede ilan edilen gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bankasının günlük Avro döviz satış kuru gerçekleşmeleri esas alınarak hesaplanacak olan yıllık ortalama Avro değerinin yüzde 70'i olarak belirlenen uyarlama katsayısı yüzde 60 olarak yeniden belirlendi.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar şöyle:

MADDE 1-  6/2/2017 Tarihli ve 2017/9901 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan  Beşeri Tıbbi Ürünlerin fiyatlandırılmasına Dair Kararın 2. Maddesinin 2. Fıkrasında yer alan ” %70” ibaresi “%60” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3- Bu karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Değişiklik yapılan madde:

(2)Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1(bir) Avro değeri; bir önceki yılın Resmi Gazetede ilan edilen gösterge niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bankasının günlük Avro döviz satış kuru gerçekleşmeleri esas alınarak hesaplanacak olan yıllık ortalama Avro değerinin %70 olarak belirlenen uyarlama katsayısı ile çarpılması suretiyle belirlenir. Fiyat Değerlendirme Komisyonu her yılın ilk 45 günü içersinde toplanarak yukarıda belirtilen usuller dahilinde beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak 1 (bir) Avro değerini ilan eder.

Resmi Gazete için tıklayınız

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz