Eczacının elindeki "saatli bomba"..

eczacinin-elindeki-saatli-bomba

Eczacı Fatih Tekkol'a ilacı verdikten 3 ay sonra SGK'dan 5.337 TL kesinti geldi. Medula'da uyarı yok, Odada bilgi yok.. Yazı var diyorlar gören yok.. Benzer reçeteler kim bilir hangi eczanelerde bir saatli bomba gibi dolaşıyor..


17 Haziran 2015 00:00

Bombanın kurgusu SGK'nın elinde, örnekleme usulü denilen, bildiğiniz tombala metodu ile torbadan çıkan eczacıya basıyor kesintiyi. Eczacının elindeki bombadan haberi yok. Buyurun okuyun..   

Fatih Tekkol Ümraniye'de eczacı. Bir hastasına doktoru Erbitux reçetesi yazıyor. Hastaya haftada bir doz Erbitux uygulanacak, o da haftada 5 flakon yapıyor. İlacın prospektüsünde de her türlü endikasyonda 7 günde 1 uygulanır yazıyor.

Eczacı Fatih, Medula'ya bakıyor herhangi bir uyarı, her şey gayet düzgün görünüyor.. Veriyor ilacı.

Üç ay sonra ekranda bir mesaj..

Örnekleme usulüne göre kontrol ettiğimiz reçeteniz için, sizden 5 bin 337 lira kesinti yaptık.

Biz buna "kür" diyoruz..

Eczacı soluğu SGK'da alıyor. Nedir kusurumuz? Beş bin küsur lira kesintiyi hakkedecek hangi suçu işlemişiz acaba?

SGK yetkilisi diyor ki:

Reçetede Folfox ve Folfiri de var. Biz bunu kür tedavisi olarak kabul ediyoruz. Bu da 21 ile 28 gün arasındadır. O nedenle biz bu ilacı 7 günde bir ödemeyiz. Sizden de kesinti yapıyoruz..!

"Ne Medula'da ne de başka bir yerde bu konuda hiç bir kayıt yok. Siz bu kesintiyi neye dayanarak yapıyorsunuz?" sorusunun cevabı ise konuyu daha da ilginç bir hale getiriyor.

Yazıya uzaktan bak..

SGK yetkilisi, ellerinde bu konuda bir yazı olduğunu söyler ama yazıyı konunun mağduru olan Fatih Tekkol'a göstermeye yanaşmaz. Şöyle bir uzaktan elinde sallayarak gösterir. Söylediğine göre bu yazı, SGK'nın Edirne Eczacı Odasına gönderdiği bir yazıdır..

İyi de olay İstanbul'da geçiyor.. Böyle önemli bir yazıdan bağlı bulunduğu odanın yani İstanbul Eczacı Odası'nın haberdar olması gerektiğini düşünür Eczacı Tekkol ve telefona sarılır.

Odanın haberi yok..

İlginç olan şu ki; İstanbul Eczacı Odasının böyle bir yazıdan haberi yoktur. Oda  yetkilileri "Olmaz öyle şey.." derler. Al aşağı, tut yukarı Odadan işe yarar bir bilgi çıkmaz.

Eczacı Tekkol itiraz dilekçesini verir. Bir toplantı yapılır SGK ısrarlıdır." Elimdeki yazıya istinaden biz bu kesintiyi yapmak zorundayız.." der; başka da bir şey demez.! Şimdi itirazın sonucu bekleniyor.

Bu ilacı kullanan hastanın durumu ne oldu acaba? Sorduk..

Eczacı Tekkol; "Ben tekrar gelen hastaya bu koşullarda ilacı vermedim. Öğrendiğime göre hasta, bir başka eczaneden bu ilacı almış.." dedi. Ayrıca doktorla da konuşarak bu reçeteyi kullanan 25 dolayında hastası olduğunu öğrenmiş.

Kim bilir kaç eczanede..

Bu sadece bir doktorun bu reçeteyi kullanan hasta sayısı. Kim bilir kaç doktor bu kombinasyonu kullanıyor ve kim bilir kaç eczane Medula'da bir uyarı veya, meslek kuruluşlarının yayın organlarında bir bilgi olmadığı için bu reçeteleri gönül rahatlığıyla karşılıyor..

Sonra.. Sonrası gelsin 5 bin liralık kesinti. Artık hangi eczacıya çıkarsa..!

İşin bir başka ilginç yanı da şu:

Doktorlar bu tedavinin haftada bir yapılmasında ısrarlı.. 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Ziyaretçi
22/12/2016 23:59
mahkemeye verse idi antalya daki meslektaşımız gibi parasını faizi ile alabilirdi.
Ziyaretçi
11/10/2015 21:33
bence,kesinlikle örnekleme yapmıyorlar.reçetelerin tamamını inceleyip problemli olanları seçiyorlar.örnekleme yaptık deyip kesinti yapıyorlar. kesinti genellikle yüzde üçün altında olduğu için itiraz şansınız yok. yukarıdaki olayda ise teşhis uyumu arandığı için teşhis uyumuna dikkat edilmeksizin verildiği için olmuş
Ziyaretçi
01/09/2015 18:27
Meslekten soğuttular bizi...severek seçtiğim mesleğimi seviyordum ama artık eczaneye gelmek dahi istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor bizi bu duruma düşürenlerin muayene ücretlerini kurum iskontolarını farkları kesintileri başımıza bela edenlerinde Allah ...
Ziyaretçi
18/06/2015 22:12
Bu saçmalığın cevabının kurumda dolaşımda olan bir yazı olduğu anlaşılıyor. O yazı muhtemelen bir Sağlık Bakanlığı yazısı (sanırım) İyi de ceza uyguladığınız vatandaşa yazıyı vermemek ve hatta okutmamak neyin nesi? Adama mademki ceza uygulamışsın gerekçesini ibraz etmek zorundasın. Sadece bu da yetmez bu gerekçenin herkesin bilgisi dahilinde bir gerekçe olması lazım ki adam bu hatayı yapmasın. Bilgi sahibi olması sağlanmamış bir konu için vatandaşa ceza uygulayamazsın. Saydamlık, ulaşılabilirlik ve görünürlüğe aykırı.
Ziyaretçi
18/06/2015 12:24
allah belasını versin böyle sistemin
Ziyaretçi
17/06/2015 12:28
Eczacılar zaten buna benzer olaylar yüzünden paranoyak olmadılar mı? sistemde
Yorum yaz