TEB ve TİTCK heyetlerinden önemli toplantı..

teb-ve-titck-heyetlerinden-onemli-toplanti

TEB ve TİTCK heyetleri eczanelerin hizmet çeşitlerini görüştü.


18 Haziran 2019 12:55

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) heyetleri bir araya gelerek eczacılık mesleğinin gündeminde yer alan çeşitli konuları görüştüler.

Mayıs Ayının son günü yayınlanan bir genelge ile eczanelerin birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak tanımlanması da gündem konuları arasındaydı.

Eczanelerin birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak tanımlanması, eczanelerin verdiği hizmetlerin çeşitlendirilmesi konusunda yasal zemini hazırlıyor.

Toplantıda, eczanelerin birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak sunabileceği yeni hizmetlerin neler olabileceği de görüşüldü.

TEB'in açıklaması şöyle;

TİTCK – TEB Kurumsal İstişare Toplantısı

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu Üyeleri, 14.06.2019 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yetkilileri ile eczacılık mesleğinin gündeminde yer alan çeşitli konuları görüştüler.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz, TİTCK Başkan Yardımcısı Dr.Ecz.Harun Kızılay, Eczaneler Dairesi Başkanı Uzm.Ecz.Fatma Bekar ve Kurum yetkilileri ile, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak, Türk Eczacıları Birliği II.Başkanı Ecz.Sinan Usta, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz.Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz.M.İbrahim Özkol, TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Mine Erdoğan, TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Kubilay Aydın, TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz.Ümran Pelenkoğlu, TEB Merkez Heyeti Üyesi Ecz.H.İbrahim Avşaroğlu, TEB Denetleme Kurulu Başkanı Ecz.M.Aylin Yalçınkaya, TEB Denetleme Kurulu Üyesi Ecz.H.Vural Tunalı, TEB Denetleme Kurulu Üyesi Ecz.H.Buminhan Yavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr.Hakkı Gürsöz, TİTCK Başkan Yardımcısı Dr.Ecz.Harun Kızılay, Eczaneler Dairesi Başkanı Uzm.Ecz.Fatma Bekar ve Kurum yetkilileri ile, TEB Genel Sekreter Yardımcısı Ecz.Rida Himmet, TEB Genel Sekreter Danışmanı A.Serkan Mercan, TEB Hukuk Danışmanı Av.Seniha Erbaş’ın yer aldığı görüşmede;

Eczanelerin birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak yürüttüğü hizmetler,

Eczane ekonomileri ve İlaç Fiyat Kararnamesinde eczacı karlılıklarına yönelik düzenleme yapılması,

Eczane tabelaları ve sıcaklık-nem cihazları ile ilgili durum,

konuları görüşüldü ve değerlendirildi.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz