Aile hekimlerinin e-reçete ile yazacağı iller 22 oldu..

aile-hekimlerinin-tum-ilaclari-e-recete-ile-yazacagi-iller-22-oldu

Aile hekimlerinin E-reçete (Renkli Reçete) sistemine entegre olduğu iller 22 oldu.


12 Aralık 2018 20:33

(AHBYS)'lerin (Aile Hekimliği Bilgi Yönetim Sistemi) e-reçete sistemine entegrasyonu için 26 Eylül 2018'de İzmir'de başlayan pilot uygulamaya  genişletiliyor.

Bir hafta önce Ankara, Konya, Eskişehir ve Çorum illerinin eklendiğ pilot uygulamaya şimdi 17 il daha ekleniyor. Böylece toplam il sayısı 22'ye çıkmış oluyor.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) duyurusuna göre, 18 Aralık 2018 tarihinden itibaren pilot uygulamaya Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas illeri de dâhil edilecek.

Bu tarih itibariyle bahsi geçen illerde görev yapan bütün aile hekimlerinin tüm ilaçları E-reçete (Renkli Reçete) Sistemi kapsamında reçetelendirmesi gerekiyor.

TİTCK'nın duyurusu şöyle:

İl Sağlık Müdürlüklerinin ve Aile Hekimlerinin Dikkatine

Bilindiği üzere 15.05.2018 tarihinde 2018/2 sayılı Genelge ile Bakanlığımızın kontrolünde ortak bir E-reçete uygulanmasına geçileceği duyurulmuş, bu kapsamda AHBYS’lerin E-reçete sistemine entegrasyonu için ilk pilot uygulama, 26 Eylül 2018 Çarşamba günü itibariyle İzmir’de başlatılmış olup, 6 Aralık 2018 Perşembe günü Ankara, Konya, Eskişehir ve Çorum illeri de pilot uygulamaya dâhil edilmişti.

18 Aralık 2018 tarihinden itibaren pilot uygulamaya Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas illeri de dâhil edilecektir. Bu tarih itibariyle bahsi geçen illerde görev yapan bütün aile hekimlerinin tüm ilaçları E-reçete (Renkli Reçete) Sistemi kapsamında reçetelendirmesi gerekmektedir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz