İlaç mümessilleri ilk sırada..

ilac-mumessilleri-ilk-sirada

İK danışmanlık firması Michael Page'in yaptığı araştırmaya göre ilaç mümessillerinin yüzde 70'i mesleğini değiştirmeyi düşünüyor..


06 Haziran 2015 00:00

İşe alım danışmanlık firması Michael Page, sektörlerdeki yeni algı ve eğilimlerini ortaya koyan, satış profesyoneli profillerinin analiz edildiği son ulusal satış barometresini yayınladı.

Winally'nin Sabah gazetesi kaynaklı haberine göre; Michael Page Türkiye Genel Müdürü Hugo Campo, araştırmada bu beş sektördeki satış profesyonellerinin yüzde 60'tan fazlasının mesleğini değiştirmeyi düşündüğünü söyledi. İlk sırada ise yüzde 70'e yakın oranla Sağlık hizmetleri ve ilaç sektörü geliyor. Bu oran sanayi sektöründe satış personeli arasında yüzde 60.

Tüketim malları, sanayi, hizmet, teknoloji, sağlık hizmetleri ve ilaç olmak üzere 5 farklı sektörü kapsayan 'Satış Barometresi' araştırması, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde 700'e yakın satış profesyoneli arasında yapıldı.

Kendi işini kurmak ön planda değil..

Kendi işini kurmak isteyenlerin oranı; sanayi, hizmet ve teknoloji sektörlerinde yüzde 30'lar dolayında. Sağlık hizmetleri ve ilaç sektörü ile tüketim malları sektörlerindeki satış personeli pazarlama ve genel yönetimde çalışmayı sürdürmekten yana.  

Satış profesyonellerinin tüm sektörlerde en büyük önceliği, iş pozisyonunu geliştirmek. İkinci sırada ise tüketim malları ve teknoloji sektörlerinde, 'şirketin/ürünün sağladığı katma değer'; sanayi, hizmet, sağlık hizmetleri ve ilaç sektörlerinde ise 'şirketin imajı ve itibarı' geliyor.

Beş sektörde de işinin güvenli olduğunu düşünenlerin yüzdesi ortalama 75. Sanayide bu oran 83, teknolojide ise 72.

Çalışanların yüzde 80'den fazlası iş ve özel hayat dengesini iyi görüyor. Bu dengeyi iyi görenlerin oranı teknoloji sektöründe yüzde 93'e kadar çıkıyor. 


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz