Eczanesinden 24 saatten fazla ayrılacak olan eczacılar için..

eczanesinden-24-saatten-fazla-ayrilacak-olan-eczacilardan-istenen-belgeler

İEO, eczanesinden 24 saatten fazla ayrılacak eczacılardan istenen belgeleri yayınladı..


23 Haziran 2017 11:16

İstanbul Eczacı Odası eczanesinden yirmi dört saatten fazla süreyle ayrılmak zorunda kalan eczacı veya mesul müdürler için, onbeş güne kadar olan mesul müdür atamalarında İl Sağlık Müdürlükleri tarafından istenen belgeleri açıkladı.

İstanbul Eczacı Odasının duyurusu şöyle;

Kısa süreli mesul müdür atama işlemleri hakkında

Bilindiği üzere, 6197 Sayılı Kanun'un 35. Maddesi "Eczanenin hizmet verdiği saatlerde mesul müdür eczacı, varsa ikinci ve yardımcı eczacılar, görevi başında bilfiil bulunmak mecburiyetindedir. Hastalık vesair mazeretlerle eczanesinden yirmi dört saatten fazla süreyle ayrılmak zorunda kalan eczacı veya mesul müdür keyfiyeti İl Sağlık Müdürlüğü'ne bir yazı ile bildirir. Ayrılış müddeti on beş güne kadar devam edecekse eczaneye varsa ikinci eczacı, yoksa İl Sağlık Müdürlüğü'ne bildirmek koşulu ile eczanesi bulunmayan bir eczacı, yoksa mahallin serbest tabibi muvafakatları alınarak nezaret eder. Ayrılış müddeti onbeş günü aştığı takdirde eczaneye mesul müdür tayini zorunludur. Aksi takdirde eczane kapatılır." hükmündedir.

On beş güne kadar olan mesul müdür atamalarında İl Sağlık Müdürlükleri tarafından istenilecek belgeler;

- Mesul müdür ataması yapan eczacının, mesul müdür olarak atadığı eczacının ismini ve mesul müdür olarak atama sürelerini ile mesul müdür atama mazeretini içeren dilekçesi,

- Mesul müdür ataması yapılacak olan eczacının;

- Onaylı diploma fotokopisi,

- Adli sicil kaydı beyanı

- Göz raporu

- Sağlık raporu

- Eczacı Odası kayıt belgesi

Mesul müdür havuzumuz bulunmakta olup, ihtiyaç durumunda Odamıza müracaat edebilirsiniz.

Not: On beş güne kadar mesul müdür ataması yapan eczacımızın atama süresi sonunda görevi başına döndüğüne ilişkin bilgilendirmeyi ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne yapması gerektiğini önemle hatırlatırız.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz