"Acaba içkime ilaç atıldı mı?"

acaba-ickime-ilac-atildi-mi

Almanya'da içkiye ilaç atılıp atılmadığını ölçen bileklik satışa sunuldu.


22 Nisan 2019 12:52

Almanya'da Karlsruhe Teknoloji Üniversitesi'nde endüstri mühendisliği eğitimi gören Kim Eisenmann (25),bir festivalde arkadaşının cinsel istismara uğramasının ardından içkiye atılan ilacı fark eden ve mavi renge dönen bir bileklik tasarladı.

Taktığı kişinin içkisine ilaç atılıp atılmadığını ölçen bileklik, Almanya'da satışa sunuldu.

Kim Eisenmann icat ettiği bilekliğe "Xantus Drinkcheck" adını verdi.

İçkiye atılan ilaçları araştırdı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre geçen yaz Kim Eisenmann, arkadaşlarıyla bir festivale gitti. Bir gün sonra, arkadaş çevresinden tanıdığı bir kadının, şehrin parkında yaralı ve çıplak halde bulunduğunu öğrendi. Polis, bu kişiye tecavüz edildiğini açıkladı.

Eisenmann, yaptığı açıklamada;

"Bu olay, partnerim Sven Hauser ve beni, bu tür ilaçların kötü olduğuna ve onlardan korunmak için bir şeyler yapılması gerektiği düşüncesine itti. Bazı araştırmalar yapıp, bu ürünü geliştirmeye böyle başladık" dedi.

"Almanya'da büyük sorun.."

Kim projesiyle ilgili insanlarla konuşmaya başladığında, pek çok kişinin bu tür ilaçlara maruz kaldığını anlamış. Eisenmann;

"Almanya'da içkiye ilaç atılması bence gerçekten büyük bir sorun. Neredeyse herkes başına bu durum gelen birini tanıyor. Başka insanlarla bunu konuşmaya başladığımızda herkesin benzer bir hikayesinin olması deliceydi" diyerek yaşanan tehdidi özetledi.

Bileklik nasıl kullanılıyor?

Bilekliği kullanmak isteyenler önce içkilerini bir çubukla karıştırıyor. Daha sonra beyaz bilekliğin üzerine birkaç damla damlatarak, 2 dakika boyunca bekliyorlar. Eğer bileklikteki test alanı maviye dönerse, içkinin içinde ilaç olduğu anlaşılıyor.

 Kim Eisenmann, kadınların hayatları üzerinde şimdiden olumlu etkisi olduğunu söylüyor.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz