Şikayetlerde ciddi oranda artış var..

sikayetlerde-ciddi-oranda-artis-var

Şeker ölçüm çubuğu ve benzeri ürünlerin temin fiyatı, SGK geri ödemesinin üstünde..


24 Eylül 2018 18:11

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektör skalasındaki birçok ürünün eczane temin fiyatının, SGK'nın ödediği fiyatın üstüne çıktığını kaydetti.

TEİS bu konuda yaşanan eczacı ve hasta mağduriyetinin giderilmesini ve eczanelere ödeme yapılan fiyatların günümüz piyasa koşulları üzerinden ivedilikle revize edilmesi gerektiği konusunda SGK'ya baş vurdu.

TEİS'in SGK'ya başvurusu şöyle;

Konu: Şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektörlerin geri ödeme listelerindeki fiyatlandırmasından kaynaklı olarak yaşanan hasta mağduriyeti hk.

Bilindiği üzere şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektörler kurum sigortalıları adına düzenlenen reçeteler ile kurumunuzla anlaşmalı eczanelerden sigortalılarınız tarafından temin edilmekte ve yine anlaşmalı eczaneler tarafından kurumunuza fatura edilmektedir.

Üyelerimizden Sendikamıza bu ürünlerin geri ödeme listelerindeki fiyatları ilgili gelen şikâyetlerin son dönemde ciddi artış gösterdiği anlaşılmaktadır.

Kurumunuzca da bilindiği üzere; bahse konu şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektörlerin ülkemiz piyasasında Sağlık Bakanlığı izni ve kontrolü dahilinde çoğunluğu ithal edilerek piyasada eczaneler üzerinden satışa sunulmakta, yine son dönemde gerek serbest piyasa ekonomileri gerekse sıkça değişen döviz kurları nedeni ile çok farklı ve değişken  fiyatlarda olduğu görülmektedir.

Açıklamış olduğumuz nedenler dikkate alındığında ve Şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektörlerin eczanelere satış rakamları ve kurumunuz tarafından eczanelere ödeme yapılan bedeller incelendiğinde bahse konu şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektör skalasındaki birçok üründe,  ürünün eczane temin fiyatının kurum tarafından ödeme yapılan fiyatın altında kaldığı, dolayısıyla bu durumun eczaneleri hastalarla karşı karşıya bırakarak  ciddi eczacı ve hasta mağduriyetine neden olduğu görülmektedir.

Söz konusu Şeker ölçüm çubukları, insülin iğne uçları ve enjektörlerin kurumca eczanelere ödeme yapılan fiyatlarının günümüz piyasa koşulları üzerinden revize edilerek güncellenmesi ve eczanelerde yaşanan hasta ve eczacı mağduriyetinin ivedilikle giderilmesi için gereğini bilgilerinize arz ederim.

Ecz. Nurten Saydan / TEİS Genel Başkanı

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz