Sağlık Teknolojileri Değerlendirme Raporu-V yayınlandı..

saglik-teknolojileri-degerlendirme-raporu-v-yayinlandi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) yayınladığı raporda solunum yolu hastalıklarında kullanılan inhaler tedavileri inceleniyor.


30 Mart 2017 12:11

TİTCK'nın açıklaması şöyle:

SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ DEĞERLENDİRME RAPORU-V

“Solunum Yolu Hastalıklarında Kullanılan İnhaler Tedavilerin Maliyetlerinin Değerlendirilmesi:1998-2015 Dönemi” isimli STD V raporu yayımlanmıştır.

Türkiye’de doğumda beklenen yaşam süresi 2002 yılında 72,5 yıl iken 2015 yılında 77,1 yıla yükselmiştir. Yaşam süresinin artmasıyla birlikte birçok ülkenin hastalık yükü akut hastalıklardan kronik hastalıklara kayma eğilimi göstermektedir. Bu nedenle günümüzde hipertansiyon, diyabet, koroner kalp hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), astım gibi kronik hastalıklar maddi ve manevi olarak önemli bir yüke neden olmaya başlamıştır. Bu alanlarda kanıta dayalı politikalar üretilmesi büyük bir öneme sahiptir.

Tüm dünyada ve Türkiye’de yaşam beklentisinin yükselmesi ile birlikte kronik hastalık yükünün artması, bu alanlarda yapılan araştırmaları artırmıştır. Bu çalışmada, obstrüktif solunum yolu hastalıklarında inhaler yolla kullanılan ilaçların ve bu ilaçları oluşturan etkin maddelerin gruplarının değer (TL) ve kutu sayısı (adet) bazında satış eğilimlerinin değerlendirilmesi hedeflenmiştir.

Kaynak için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz