Yoğurt mayası eczanelere girdi..

yogurt-mayasi-eczanelere-girdi

Probiyotikli yoğurt mayasına eczane raflarında rastlanmaya başlandı.


05 Aralık 2017 11:13

Probiyotik içeren besin takviyeleri, uzun süredir eczane stantlarında yer alıyor. Probiyotiklerin bağırsak ortamındaki zararlı bakterileri azalttığı, antimikrobiyal bileşikler üretilmesini sağladığı ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunduğu yolundaki uzman bilgileri, doğrudan probiyotik besin takviyelerinin yanı sıra, probiyotik içeren gıdaları da gündemde tutuyor.

Ev yoğurdu, probiyotik içeren gıdalar arasında yaygın kullanımı açısından önde gelenler arasında. Bunun bir sonucu olarak ortaya çıkan probiyotik yoğurt mayaları artık eczane raflarına da girmeye başladı.

Kadınlar tercih ediyor

Eczane danışmanı Murat Selçuk, probiyotik içeren besin takviyelerinin yanı sıra, probiyotik özellikleri güçlü ev yoğurdu yapmak isteyen kadınların çoğalması üzerine, eczanelerde probiyotikli yoğurt mayası satışlarına da geçildiğini söyledi..

Bazı eczacılar probiyotikli yoğurt mayasını satmanın, probiyotik gıda takviyesi satışlarını olumsuz etkileyeceğini düşünüyor, bazıları ise tüketicilerinin satın alma nedenlerinin farklı olduğunu ve bu nedenle birbirlerini olumsuz etkilemek bir yana, satışlarını destekleyeceğini düşünüyor. Bu konuda yapılmış bir ölçüm henüz yok. Bu nedenle bir sonuç çıkarmak için vakit erken.


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz