"İlke dedikleri şeyin ne olduğunu anlayamadık.."

ilke-dedikleri-seyin-ne-oldugunu-anlayamadik

Adana Eczacı Odası'nın, artık bir haftadan az bir süre kalan Türk Eczacıları Birliği (TEB) seçimlerinde nasıl davranacağı merak konusuydu. Geçtiğimiz günlerde Ersun Özkan imzasıyla 53 Eczacı Odasına gönderilen bir yazı, bu konuya bir açıklık getirdi. Adana Eczacı Odası, TEB seçimlerine gireceği bilinen her iki grubun içinde de yer almayacağını açıkladı..


01 Aralık 2015 00:00

Önce hafızaları tazeleyelim. Eylül ayında yapılan ve tek liste ile girilen Adana Eczacı Odası seçimlerinde, oda yönetimi TEB Başkanı Erdoğan Çolak'ı listeye almamıştı. Bunun üzerine Çolak, önce eczacılara bir şikayet mektubu yazmış, daha sonra da seçimlere bağımsız olarak girmiş ve bağımsız olarak TEB delegesi seçilmişti. Ardından Çolak'ın bir kısım muhalif oda ile ittifak yaptığı haberi duyulmuştu.

Böylece TEB seçimlerine girecek 2 grup ortaya çıktı. TEB Genel Sekreteri Harun Kızılay grubu ile TEB Başkanı Erdoğan Çolak ve kendisi ile ittifak yapan bir kısım muhalif Odadan oluşan grup.

Adana Eczacı Odası, liste dışı bıraktığı Çolak'a, acaba TEB seçimlerinde nasıl davranacaktı? Kendilerinin de başlangıçta içinde oldukları muhalif grubun Erdoğan Çolak ile ittifak yapmasından sonra görüşleri nasıl değişmişti..

Başkan Ersun Özkan ile bu soruların cevabını ve gerekçelerini konuştuğumuz tele röportajı sunuyoruz.

53 Eczacı Odası'na gönderdiğiniz yazıda yer alan " Kongresi sonrası ortaya çıkacak tablonun yeni sorunları da beraberinde getireceği kaygısını taşımaktayız" cümlesi ile başlayalım isterseniz..

Seçime gireceğini açıklayan her iki grup da eski yönetim anlayışının devamı görünümündedir. Bu iki gruptan hangisi kazanırsa kazansın, eski yönetimin anlayışı devam edecektir ve her iki grubun başkan adayları geçmişten bugüne yaşadığımız sıkıntılarda pay sahibidir. Bu nedenle kongre sonrasında ortaya çıkacak tablonun yeni sorunları da beraberinde taşıyacağını düşünüyoruz.

Buradan Erdoğan Çolak ile ittifak yapacağını açıklayan Eczacı Odalarından oluşan grup ile de ayrı düştüğünüz anlamını çıkıyor.

Evet, bakın biz öteden beri mevcut TEB yönetimini eleştirdik. Yıllarca başarısız olduğunu söyledik. 10 Eczacı Odası bir araya gelip ortak deklarasyon yayınladık. Türk Eczacıları Birliği tarafından üretilen politikaların yetersizliğinden bahsettik. Şimdi bütün bunlara imza atan bir grup odanın, itham ettikleri ekiple işbirliğine gitmelerini anlayamıyoruz.

"Ortak aklı oluşturabileceklerine olan inancımızın olmaması" demişsiniz.

Evet güvenimizi kaybettiğimizi kendilerine de söyledik. Duruşlarını ilkeli bulmuyoruz. Bakın o birlikte görüş belirtilen, deklarasyonlara imza atılan günlerde hep bir "ilke" den bahsediliyordu. İlkelerin öneminden ve önceliğinden söz ediliyordu.

Bütün bunların ardından, yıllardır eleştirdiğimiz bir yapı ile ittifak yapılmasında nasıl bir ilke önceliği olduğunu anlayamıyoruz. Söz konusu ilkenin ne olduğunu anlayamadık.

İlkeleri savunmak sonuçta size kaldı galiba..

Bakın kimseyle kişisel bir hesabımız yok. Yönetim olarak mevcut TEB başkanını listeye almama kararını verdiğimizde de yoktu. Ortada bir başarısızlık vardı ve tavrımız onaydı. O deklarasyona imza koyan 10 Oda, başarısızlığı ifade eden ve karşı çıkanların bir araya gelmesinden oluşuyordu. Şimdi ise bu arkadaşlarımızdan bazıları yetersiz bulduklarını ifade ettikleri bir yapı ile ittifak içine giriyorlarsa bizim bu yeni yapıyı desteklememiz söz konusu olamaz.

Erdoğan Çolak ile ittifak arayışında olan muhalif eczacı odalarının TEB başkan adayı kimdir bu durumda..

Erdoğan Çolak tabi ki.. Bu kadar uğraş verdikten sonra başka birinin aday olacağını düşünmüyorum..

Siz her iki yapının da içinde olmayacağınızı söylediniz. Bunun pratikteki yansıması boş oy, yani beyaz oy vermek olmalı..

Evet öyle olacak. Ama seçimlere kadar bir başka grubun, yapının toplanması mümkün olabilirse onu da göz ardı etmiyoruz.

Adana Eczacı Odası'nın diğer 53 odaya gönderdiği yazı için tıklayınız


Facebookta paylaş Twitterda paylaş


Bu haberleri de okumak isteyebilirsiniz :

Okuyucu yorumları
Bu habere henüz yorum girilmemiştir.
Yorum yaz